mrs-hetschel-and-mr-knapp-signing-the-cooperation-agreement-photo-giz

Gospodin Martin Knapp u ime Nemačko-srpske privredne komore (Deutsch-Serbische Wirtschaftskammer/AHK Serbien) i gospođa Ann-Kathrin Hentschel u ime projekta “Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji” potpisali su 11. oktobra sporazum o saradnji između ove dve organizacije. Cilj sporazuma je da se i zvanično uspostavi komunikacija i saradnja između AHK i GIZ-a na uvođenju kooperativnog modela obrazovanja u Srbiji.

Glavni fokus saradnje definisane sporazumom biće na privlačenju većeg broja kompanija članica AHK da se uključe u projekat. AHK će kao zvanično predstavništvo nemačke privrede u Srbiji imati ulogu u promovisanju kooperativnog modela obrazovanja pre svega među svojim kompanijama članicama i budućim nemačkim investitorima, ali i kod šire javnosti, državnih i ekonomskih institucije kao što su komore i udruženja, kako u Beogradu tako i širom Srbije.

Jedna od oblasti saradnje AHK i GIZ-a definisanih ugovorom biće i organizacija završnih ispita, kao i sertifikacija učenika koji završe obrazovanje po kooperativnom modelu. Pored toga, GIZ i AHK će zajednički pružiti podršku u izgradnji kapaciteta Privredne komore Srbije da preuzme određene odgovornosti u kooperativnom modelu obrazovanja koje se odnose na praktičnu nastavu u kompanijama.

AHK i GIZ potpisali sporazum o saradnji